Papp Gábor PolgármesterPapp Gábor - Hévíz Város PolgármesterePapp Gábor Polgármester

2012. 11. 9. Virágos Magyarországért Országos Díjkiosztó Gála

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Hévíz Városa és valamennyi polgára nevében tisztelettel megköszönöm a Virágos Magyarországért mozgalom fődíját! Nagy megtiszteltetés, és munkánk méltó elismerése ez, amelyre valamennyien büszkék lehetnek ebben a városban, akik valaha fát vagy virágot ültettek. Hiszen ezen a versenyen nem csak az önkormányzat által rendben tartott közterületeket, hanem a családi portákat, magánkerteket is díjazzák.

Munkatársaim tudják bizonyítani, hogy nem készültünk különösképpen erre a versenyre. Hévíz városát ugyanis az a megtiszteltetés érte, hogy viszonylag rövid időn belül, másodszorra kapja meg a Virágos Magyarországért Mozgalom fődíját. Nem is reméltük, hogy a verseny szervezőbizottsága úgy gondolja, városunkra még egyszer érdemes ráirányítani a figyelmet. Köszönet és hála érte!

Amit a zsűri tagjai láthattak, az nem más, mint Hévíz hétköznapi arca. Egy olyan városé, ahol nem csak az önkormányzat, hanem a vállalkozások és családok nagy részének bevétele és megélhetése a turizmusból adódik. Egy olyan fürdőváros, amely szezonon kívül az év valamennyi időszakában vendégeket fogad a világ minden tájáról, mindig az ünneplő ruháját viseli. Legyen az a húsvéti és pünkösdi ünnepkör, a nyári fesztiválok időszaka, vagy szüreti mulattságok, illetve az ádventi vásáraink és műsoraink. Könnyű nekünk! – mondják sokan, hisz Hévíz gazdasági potenciálja vitathatatlan. De nem ezért kell minket irigyelni, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, hanem azért, mert ebben a városban mindenki egy célért dolgozik. Nálunk a szobakiadásból élő családnak ugyanaz a célja, mint a szállodák vezetőinek, vagy a városüzemeltetésért felelős intézményünknek, a művelődési intézményünknek, a rendőrségnek, illetve az önkormányzatnak: hogy Hévíz egy kellemes, pezsgő életű fürdőváros legyen, amelynek vendégei messze viszik jó hírét!

Minek után egyszer már elnyerte városunk e díjat, így tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem csak egy ajándék, hanem hatalmas felelősség is, különösen a nemzetközi megmérettetésre való tekintettel, ahol hazánkat fogjuk képviselni. Nem buzgalommal vetjük magunkat a munkába, precíz felkészülést ígérhetek Önöknek, hiszen tudjuk, hogy az esetleges európai díj mellett igen komoly turisztikai hozadéka is lehet városunk számára ennek a versenynek. Emellett még a városunk, intézményeink és polgáraink számára is egy nagyon jó közösségépítő célt is meghatároz a megmérettetés, amelyért Hévíz Városa együtt fog dolgozni.

Éppen ezért szeretném megköszönni minden lakosunknak, vállalkozásunknak és intézményi vezetőnek, aki Hévízen működik, amiért Hévíz a Virágos Magyarországért fődíját másodszorra is megkaphatta. Ez egy közös érdem, amelyre mindannyian büszkék lehetünk!

Köszönöm a figyelmet.

 


 

 

 


banner
banner
banner
              ©2014 Papp Gábor