Papp Gábor PolgármesterPapp Gábor - Hévíz Város PolgármesterePapp Gábor Polgármester

2013. 05. 05. Anyák Napja

Anyaság – ahonnan nem lehet szabadságra menni

 

Május első vasárnapján verssel, zenével, bensőséges műsorral ünnepelte a város az anyák napját. A sportcsarnokban az önkormányzat meghívását elfogadó anyukákat, nagymamákat Papp Gábor polgármester köszöntötte.

 

Úgy gondolom, hogy ez az ünnep, így együtt városunk főhajtása is az édesanyák és a családok előtt. Mert sokkal tartozunk nekik és városunknak nincsen jövője az édesanyák nélkül – fogalmazott. - Édesanyának lenni a legkomolyabb hivatás a világon. Nem lehet félgőzzel csinálni, ebből a munkakörből nem lehet szabadságra menni. Amikor egy nő édesanyává válik, örökre megváltozik az élete. Szeretete és az ezzel járó aggodalma soha nem szűnik meg. Mindig meglepő számomra az anyákban rejlő erő. Ők szinte soha nem betegek, de legalábbis ritkábban, mint a család többi tagja. Nincs az a mély álom, amelyből ne tudnának rögtön felpattanni a gyermek éjszakai hívására, és nincs az a fáradtság, amely eltántorítaná őket az esti mese felolvasása mellől, vagy a házi feladatok leellenőrzése mellől. Őszinte csodálattal tölt el, hogy az édesanyáknak mindenre van idejük. Mintha varázslat lenne a dologban, és nekik nem is 24 órából állna a nap.

 

A köszöntő és köszönő szavak mellett a Játékszín Társulat műsorral, Csézy pedig sok kedves, ismert slágerrel ajándékozta meg az édesanyákat, akiket az önkormányzat virággal és süteménnyel is meglepett.

 


banner
banner
banner
              ©2014 Papp Gábor