Papp Gábor PolgármesterPapp Gábor - Hévíz Város PolgármesterePapp Gábor Polgármester

2012. 06 16. Ballagás, Illyés Gyula Általános Iskola

 

 

 

 

Kedves ballagó nyolcadikosok, tisztelt szülők, pedagógusok!

 

Bármennyire is eltérő korosztály vesz részt a mai ünnepségen, biztos vagyok benne, hogy nem akad, aki ne hallotta volna Ihász Gábor dalszöveg író, énekes és Máté Péter kicsit szomorkás dalának sorait: múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….

Bizony, múlnak a gyermekévek, gyorsan múlnak. Ti, kedves nyolcadikosok, akik most itt álltok előttünk, szinte tegnap léptétek át először szüleitek kezét szorongatva az óvoda kapuját, jöttetek izgalomtól és kissé félelemtől dobogó szívvel először ide, az Illyés-iskolába, s most azért vagyunk itt együtt, hogy elbúcsúzzunk tőletek.

Ti nyilván büszkék és boldogok vagytok, hogy fiatal életetek meghatározó állomása előtt álltok, sokan talán fel is sóhajtanak közületek, hogy végre, végre szárnyat bonthatunk, új közösségbe kerülünk, új kihívások elé nézünk. Azt is gondolom azonban, hogy a megkönnyebbült sóhajtásban van némi fájdalom is. Elhagyjátok azt az iskolát, amely nyolc évig védett, segített, terelgetett benneteket a gyermekkor kacskaringós ösvényein. Ilyen hosszú időt soha, sehol nem töltetek már. Soha, sehol nem lehettek együtt ennyi ideig azokkal, akiket az iskolai évek alatt barátaitokká, társaitokká fogadtok. S talán ezért van bennetek szomorúság is.

A nyolc év alatt lelkes, összetartó kis közösséggé váltatok, együtt nőttetek, változtatok, rengeteg jó hangulatú rendezvényen vettetek részt. Polgármesterként külön büszke vagyok arra, hogy éppen a ti évfolyamotokból került ki a város első diákpolgármestere, aki egy napra levette az én vállamról a polgármesteri tisztséggel járó terheteket is.

Nemcsak polgármesterként, de szülőként is jó látni, mennyi tehetséges, szorgalmas diák kerül ki ebből az évfolyamból. Számos sport-, tanulmányi- és idegennyelvi versenyen álltatok helyt, közületek került be diák az országos fizika versenyre is.

Szüleiteknek ez óriási büszkeség, de nekem, városvezetőnek is, hiszen jó látni, kikre építhetjük majd e város jövőjét.

Kedves nyolcadikosok!

Szeptemberben már egy új, számotokra egyelőre még ismeretlen középiskolában kezditek tanulmányaitokat.

Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan tisztességgel álltok helyt ott is, mint itt, az Illyés-iskolában. Biztos vagyok abban is, hogy szüleitek segítségét, támogatását ezután is magatok mögött érezhetitek, de abban is, hogy volt tanáraitokat is bátran felkereshetitek, ha valamiben elakadtok, de akkor is, ha sikereiteket szeretnétek megosztani velük,v agy épp csak beszélgetni szeretnétek.

Tisztelt szülők, pedagógusok!

Városunk nevében Önöknek is szeretném megköszönni azt a nehéz, komoly munkát, melyet gyermekeik, tanítványaik előrehaladása érdekében az elmúlt években végeztek.

Nem könnyű ma se szülőnek, se pedagógusnak lenni.

A körülöttünk lévő, egyre embertelenebb, személytelenebb világban óriási kihívás embernek és emberségesnek maradni, megtanítani erre utódainkat, féltve őrzött kincseinket.

S korántsem könnyű pedagógusként helyt állni a mai iskolarendszerben, az egyelőre bizonytalan iskola-jövőben.

Kedves ünneplők!

Nemrégiben saját, igaz, már középiskolából ballagó gyermekeim ballagási ünnepsége előtt azt mondtam: mindegy, hogy kétkezi munkával vagy diplomásként keresitek majd a kenyereteket. Semmi más nem fontos, csak az, hogy amit felvállaltatok, amit csináltok, azt becsülettel, teljes odaadással, lelkiismeretesen tegyétek, arra törekedjetek, hogy abban, amit hivatásul választottatok, a lehető legjobbak legyetek. Magatok miatt, magatokért!

Ugyanezt kívánom minden most ballagó nyolcadikosnak! Szüleiteknek pedig azt, hogy lehessenek mindig büszkék rátok, és azt a szeretet, gondoskodást, mellyel ők körülvettek és még hosszú évekig körülvesznek titeket, sokszorosan kapják vissza tőletek!

 

Köszönöm, hogy meghallgattak!

 


banner
banner
banner
              ©2014 Papp Gábor